Τα Ρηχά Νερά είναι μια από τις παραλίες που βρίσκεται μέσα στα όρια της Μύρινας, ενώ από την γειτονική παραλία του Ρωμαίικου Γιαλού την χωρίζει μόλις μια στενή χερσόνησος.

Στα Ρηχά Νερά θα συναντήσετε άμμο και όπως λέει και το όνομά της- ρηχά νερά. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και τα νερά διαυγή, παρά το ότι πρόκειται για μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Λήμνου.

Συγκεντρώνει κόσμο όλων των ηλικιών καθώς η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και όλες τις ανέσεις για τους επισκέπτες.

Ομπρέλες, ξαπλώστρες, υποδομές για θαλάσσια σπορ, αλλά και καφετέριες και μπαράκια που γίνονται στέκια των παραθεριστών τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα Ρηχά Νερά άλλωστε είναι η πιο «κοσμική» παραλία της Μύρινας.

Η μήκους 350 περίπου μέτρων αμμουδιά στα Ρηχά Νερά είναι τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού γεμάτη μικρά παιδιά που παίζουν με το κύμα, νεολαία που περνά το χρόνο της με βουτιές και καφέ στα μπαράκια αλλά και οικογένειες, ηλικιωμένους και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού που προτιμούν την παραλία αυτή για μια γρήγορη βουτιά μεταξύ των δουλειών τους.

Τα Ρηχά Νερά, όπως έχουν αποδείξει οι αρχαιολογικές έρευνες ήταν το επίνειο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας.