Καλώς ήρθατε στη Μύρινα, τη γοητευτική πρωτεύουσα του πανέμορφου ελληνικού νησιού της Λήμνου!

Η Μύρινα βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και φιλοξενεί πολλά ιστορικά μνημεία, εκπληκτικές παραλίες και νόστιμη τοπική κουζίνα.

Το όνομά της το πήρε από τη Μύρινα, κόρη του βασιλιά της Ιωλκού Κρηθέα και συζύγου του πρώτου βασιλιά της Λήμνου, του Θόαντα.

Η ίδρυσή της ανάγεται στο 12ο ή 13ο αιώνα π.Χ., εποχή που στη Λήμνο κυριαρχούσαν οι Μινύες και πιθανότατα τότε χτίστηκε και το πρώτο κάστρο.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορόσημα της Μύρινας είναι το ενετικό της κάστρο, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε αρχαία αντικείμενα από την πλούσια ιστορία του νησιού.

Αν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και να χαλαρώσετε στην παραλία, δεν θα απογοητευτείτε. Η Μύρινα έχει πολλές παραλίες, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλής παραλίας, με τα κρυστάλλινα νερά και τις αμμώδεις ακτές της. Η παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Ρωμαϊκός Γιαλός, που είναι γνωστός για το γραφικό ψαροχώρι και τα φρέσκα θαλασσινά.

Όσον αφορά το φαγητό, η Μύρινα έχει πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Οι τοπικές ταβέρνες σερβίρουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως φρέσκα θαλασσινά, ψητά κρέατα και πιάτα λαχανικών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικές από τις σπεσιαλιτέ του νησιού, όπως το ντόπιο τυρί και το μέλι.

Τέλος, η Μύρινα είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε την υπόλοιπη Λήμνο. Το νησί φιλοξενεί γοητευτικά χωριά, αρχαία ερείπια και εκπληκτικό φυσικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των μοναδικών αμμόλοφων της παραλίας Γομάτι.

Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας και ελάτε να ζήσετε την ομορφιά και τη φιλοξενία της Μύρινας και της Λήμνου!